Proactieve vs reactieve cybersecurity

Dutch IT-channel plaatste op 28 september jongstleden een interessant interview met Dirk Jan Jannink (F-Secure) over proactieve cybersecurity. De redactie schrijft: “Reactieve cybersecurity, zonder proactief de IT-omgeving af te speuren op kwetsbaarheden en onwenselijk gedrag, is zo lek als een mandje.”

De waarde van proactiviteit

 
Door het (hopelijk effectief) toepassen van firewalls, end-point security en e-mailencryptie hopen bedrijven goed beschermd te zijn tegen cyberaanvallen. Natuurlijk helpen deze factoren en vormen ze een basis, maar hiermee ben je alleen nog maar aan het reageren nadat een aanval al is gedetecteerd. Een firewall weet niet van tevoren dat iemand gaat aanvallen, die kan pas verbindingen weigeren als de aanval bezig is.
 
“Criminelen snuffelen continu aan de buitenkant van je bedrijf naar kwetsbaarheden, dus waarom zou je niet proactieve cybersecurity opzetten om ook continu op zoek te gaan naar kwetsbaarheden en vreemd gedrag rond je IT-omgeving?”
 

Koop security in

 
Natuurlijk is het mogelijk om zelf proactieve cybersecurity op te nemen in je bedrijf. De juiste mensen hiervoor vinden en de benodigde ervaringen opdoen, is echter een grote en ingrijpende investering. SALT Cyber Security helpt je graag om cyber-secure te worden. Dit kan door middel van een Security Scan, waarbij duidelijk wordt hoe security meer betrokken kan worden in je ontwikkelproces, maar ook door diverse trainingen en bijvoorbeeld een penetratietest. Kijk voor een volledig aanbod op salt-security.com/diensten of neem contact op.
Thomas van den Nieuwenhoff

Thomas van den Nieuwenhoff

Cyber Security Consultant voor SALT Cyber Security.