Supercharge jouw Website met Cloudflare® en Argo™!

In de razendsnelle digitale wereld van vandaag is het cruciaal voor websites om uit te blinken in prestaties en veiligheid. Als je op zoek bent naar de ultieme oplossing om je website te optimaliseren en te beveiligen, dan hoef je niet verder te zoeken. Cloudflare en Argo, een dynamisch duo van innovatieve technologieën, kunnen je website naar nieuwe hoogtes tillen.

Cloudflare, opgericht in 2009 door Matthew Prince, Lee Holloway en Michell Zatlyn, is een vooraanstaand Amerikaans bedrijf dat een breed scala aan diensten aanbiedt, waaronder DNS (Domain Name System), CDN (Content Delivery Network), en tal van andere services die websites helpen om sneller en veiliger te opereren. De missie van Cloudflare is helpen aan het bouwen van een beter internet, en om dit doel te bereiken, heeft Cloudflare een uitgebreid aanbod van zowel gratis als betaalde diensten ontwikkeld.

Hoe werkt Cloudflare als een CDN?

Cloudflare werkt als een CDN door gebruik te maken van een wereldwijd netwerk van servers om de statische inhoud van een website, zoals afbeeldingen, video’s, CSS-bestanden en JavaScript-bestanden, te verspreiden naar servers die zich dichter bij de gebruikers bevinden. Dit betekent dat wanneer een bezoeker een website met Cloudflare CDN bezoekt, deze automatisch de dichtstbijzijnde server identificeert. Vervolgens wordt er verbinding gemaakt met de server, waardoor alle opgeslagen bestanden direct worden geladen. Dit heeft als groot voordeel dat de laadtijden van de website aanzienlijk worden verkort, waardoor je bezoekers een veel snellere ervaring hebben.

 

 

Een ander scenario waarin Cloudflare CDN een belangrijke rol speelt, is wanneer een webserver zich aan de andere kant van de wereld bevindt vergeleken met de gebruiker. In dit geval kan het wereldwijde netwerk van Cloudflare ervoor zorgen dat de content wordt verspreid naar verschillende datacenters over verschillende locaties. Dit vermindert de belasting op de oorspronkelijke server en stelt bezoekers in staat om snel toegang te krijgen tot de website, ongeacht waar ze zich bevinden. Hierdoor kun je een snelle, betrouwbare en efficiënte ervaring bieden aan je bezoekers.

Argo Smart Routing™ en Cloudflare Tunnel

Cloudflare Tunnel is een service van Cloudflare die je helpt om servers te verbinden met het beveiligde netwerk van Cloudflare. Dit kan de beveiliging van je servers aanzienlijk verbeteren door onbevoegde toegang te voorkomen.

Met Cloudflare Tunnel is het mogelijk om je webserver IP-adres te verbergen, waardoor het niet meer mogelijk is om deze direct te benaderen. Hierdoor wordt de beveiliging van je webserver aanzienlijk versterkt en worden potentiële kwetsbaarheden aan het oog onttrokken.

De resultaten van CloudflareTunnel zijn indrukwekkend: 35% minder latency, 27% minder verbindingsfouten en 60% minder cache missers. Gebruikers kunnen altijd probleemloos je website bereiken, wat je een groot voordeel geeft vergeleken met concurrenten.

Argo Smart Routing: Volgens Google verlaat een gemiddelde gebruiker een website als deze niet binnen 3 seconden geladen is.

Met Argo Smart Routing verbeter je de laadtijden van je website aanzienlijk, waardoor bezoekers een snellere en responsievere ervaring hebben. Hierdoor voorkom je dat potentiële klanten afhaken. Argo Smart Routing biedt dus niet alleen een betere gebruikerservaring, maar geeft je ook een voorsprong in de competitieve onlinewereld. Het stelt je in staat om meer potentiële klanten te bereiken en te behouden, waardoor je concurrenten voor blijft.

Argo Smart Routing gebruikt slimme algoritmes en bepaalt de snelste route voor je bezoekers door rekening te houden met een aantal factoren, waaronder:

 

 1. Gebruikerslocatie:
  Cloudflare Argo Smart Routing maakt gebruik van geavanceerde geografische technologieën om de locatie van gebruikers nauwkeurig te bepalen.
 2. Serverprestaties:
  Met Cloudflare Argo Smart Routing worden de prestaties van servers voortdurend geanalyseerd en geoptimaliseerd. Het platform maakt gebruik van realtime data over netwerkbelasting, latentie en route-informatie om intelligente beslissingen te nemen over de meest optimale route voor het afhandelen van verzoeken van gebruikers.
 3. Beschikbaarheid:
  Cloudflare Argo Smart Routing biedt een hogere beschikbaarheid van de service door automatisch verkeer om te leiden van overbelaste of niet-responsieve servers naar beter presterende servers.
 • Verbeterde prestaties: Argo Smart Routing kan de prestaties van je website of app aanzienlijk verbeteren, vooral voor gebruikers die zich in andere landen bevinden dan waar je server staat.

 

 • Verbeterde schaalbaarheid: Argo Smart Routing kan de schaalbaarheid van je website of app verbeteren door ervoor te zorgen dat je verkeer verdeeld wordt over meerdere servers.

 

 • Verbeterde kosteneffectiviteit: Argo Smart Routing kan de kosteneffectiviteit van je website of app verbeteren door ervoor te zorgen dat je verkeer wordt gerouteerd via de meest kosteneffectieve route.

Ben je na het lezen enthousiast geworden over deze Cloudflare diensten en wil je ontdekken wat Cloudflare nog meer voor je bedrijf kan betekenen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen; de koffie staat al klaar! 👋 😉 

Aimane Chouhaiba

Aimane Chouhaiba

juli 26, 2023

Cyber Security Consultant voor SALT Cyber Security