Over SALT

SALT is geboren vanuit de passie voor technologie en innovatie, met als doel om veilige oplossingen te bouwen samen met onze klanten.

Teun Westbroek - Managing Partner Salt Cyber Security

In mijn werk binnen de ICT, kwam ik er in de loop der jaren steeds meer achter dat ik de cyber security vraagstukken bij klanten verreweg het meest interessant vond. Ik voel mij als een vis in het water om de zorg van de klant weg te nemen als het gaat om cyber security: bijvoorbeeld om informatie veilig in een applicatie beschikbaar maken, en toegankelijk maken voor de privileges van de ingelogde gebruiker.

Ik heb geleerd dat minstens zo belangrijk is, het zorgen voor een “frictionless security” beleving voor de gebruiker. Dit betekent ervoor zorgen dat gebruikers zo min mogelijk lastiggevallen worden in hun dagelijks werk met onnodige security controls – en dit is zeer belangrijk voor de veiligheid hoewel dit niet op het eerste gezicht lijkt: mensen zijn creatief en bedenken shortcuts (hacks) om de security te omzeilen, zodat zij efficiënter hun werk kunnen doen.

Ik ben van mening dat security geen apart onderdeel (of kostenpost) zou moeten zijn, maar essentieel is voor digitale transformatie en innovatie. Nieuwe diensten kunnen alleen succesvol uitgerold worden als ze veilig voelen voor de klant. Tegelijkertijd wordt aangeschafte cyber security technologie niet optimaal benut; er is vaak meer mogelijk.

Daarom willen we met SALT klanten helpen om het maximale uit bestaande investeringen te halen op cybersecuritygebied. Denk aan cloud- en applicatieplatforms die vol met bewezen technologieën en met open standaarden werken; zonde om deze niet te gebruiken en in plaats daarvan het wiel opnieuw uit te vinden.

Secure by design: dat is onze aanpak. Wij spreken de taal van uw security engineers en kunnen dit overbrengen naar de applicatieontwikkelaars. We snappen businessfunctionaliteiten en hebben goede ideeën om deze veilig te implementeren. Wij delen onze kennis graag met uw team, want alleen dan kunnen we de Secure by design aanpak integraal op de applicatie-ontwikkelcyclus toepassen.

Op die manier geloven wij dat we cyber security issues eerder kunnen ontdekken en voorkomen, waardoor innovatie kan blijven groeien en nieuwe kansen gecreëerd kunnen blijven worden.